Mattias Matblogg

 • Klyftpotatisar uppdukade på en vit tallrik

  Krispiga klyftpotatisar

  Detta recept är lätt att följa och ger en härligt krispig yta och mjuk insida. Det är viktigt att göra klyftorna ungefär lika stora så att de blir klara samtidigt. Potatisen får sedan stekas i ugnen tills de är gyllenbruna och krispiga. Dessa klyftpotatisar är perfekta som en tilltugg eller som en sida till ett huvudrätt. Det går även att göra pommes med samma teknik. Tänk då på att de lätt kan gå sönder efter kokningen. Ett tips är att hälla i lite vinäger i vattnet när de kokas, då går de inte sönder lika lätt när man blandar runt oljan.

 • Tzatziki i en skål toppat med olivolja

  Tzatziki

  Detta recept ger en fräsch och syrlig smak. Det är viktigt att pressa ut så mycket vatten som möjligt ur gurkan för att undvika en vattnig dip. Jag använder också olivolja för att göra det extra gott. Tzatziki är också en utmärkt dip att göra i förväg eftersom smakerna får tid att utvecklas i kylen. Det är en perfekt dip att servera till grillat kött eller fisk, eller som en tilltugg till en fest eller en middag.

 • Kyckling och ris på en vit tallrik med currysås ovanpå

  Kykcling med currysås

  Detta recept går snabbt att göra och blir gott i matlåda. Det går att välja vilken typ av kyckling som helst, men i detta recept använderjag kycklinginnerfilé då de är mycket mörare än vanliga kycklingfiléer. Testa gärna annars med kycklingklubbor då benen ger ifrån sig en väldigt god smak till currysåsen. Denna maträtt passar även bra att ha med sig som matlåda.

 • Hamburgare med bröd, ost, sallad och ketchup

  Smashed hamburgare

  Smashed hamburgare har blivit en poppis de senaste åren, och med bra anledning! Det går snabbt att göra, de får en bra yta och de är riktigt goda. Använd gärna nötfärs med hög fetthalt. Högrevsfärsen som man köper i butik brukar ha cirka 15% fetthalt, och det blir helt ok. Har du nära till en köttbutik så kan dom ofta lägga till lite mer fett om du frågar. Alternativt kan du mala färsen själv om du har redskapen till det. Detta recept är bara grunden till enkla smashed burgare men experimentera gärna med tillbehören till monteringen. Servera burgaren som den är eller med t.ex. Krispiga klyftpotatisar.

 • 6 färsbiffar i en traktörpanna blandat med gräddsås och timjan

  Köttfärsbiffar i timjansås

  Denna måltid är enkel att variera med olika kryddor eller grönsaker och är perfekt för en vardagskväll eller för att bjuda på till en middag med vänner eller familj. Servera med potatis för en komplett måltid. Denna passar också väldigt bra till matlådan.

 • Ugnsform fylld med kyckling, paprika och orangebrun sås

  Kycklingfileer i mangotäcke

  Denna maträtt är väldigt god och går lätt att anpassa beroende på hur stark man vill att den ska vara. Serveras med ris.